İçeriğe geç

Şirince Ne Seçildi

Şirince ne ile ünlü?

Yemyeşil doğanın içinde tarihi dokusuyla modern köy yaşamını bir arada sunan Şirince’de sanki hayattan bir mola vermiş gibi hissedeceksiniz. İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince mahallesi, mimarisi ve sokaklarıyla dikkat çeken, meyveli şaraplarıyla ünlü bir köy olarak biliniyor.

Şirince neden ünlü?

Kıyamet günü güvenli bölge. Mahalle, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşecek olan kıyamet günü güvenli bölge olması gerekçesiyle öne çıktı. 21 Aralık 2012’de bölgeye yaklaşık 150 polis ve jandarma birimi ve 270 basın temsilcisi geldi.

Şirince köyünün özelliği nedir?

Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.

Şirince’nin eski adı nedir?

Orijinal adı Kırkınca olan Kırkınca’nın efsanevi bir zamanda dağları gezen kırk kişiye verildiği rivayet edilir. Yunanca telaffuzda Kirkice, Kirkince ve son olarak Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince olarak resmileştirilmiştir.

Şirince’de hangi dizi çekildi?

Seven Ne Yapmaz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.

Şirince Cinli Köy nerede?

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Selçuk’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Orijinal adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir dönemde dağları aşan kırk kişiye atıf yapılarak verildiği rivayet edilir.

Şirince’de neden kıyamet kopmuyor?

Köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, kıyametin Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşeceğine ve bundan yalnızca Şirince ve Fransa’nın Bugarach köyünün etkileneceğine inanması nedeniyle dünya çapında ilgi odağı haline geldi.

Şirincenin hangi yemeği meşhur?

Büyüleyici atmosferi ve köyün en meşhur yemeği olan kabak çiçeği dolması ile herkesi büyüledi.

Şirince neden kutsal?

Bazılarına göre Şirince, Hz. İsa’nın annesi Meryem Ana’nın gömüldüğü dağın üzerine kurulmuştur ve Hz. İsa’nın evidir. İsa oradan tekrar yeryüzüne inecektir. Bu inançlara sahip dünyanın dört bir yanından binlerce insan aylar öncesinden bu köyde yer ayırtmıştır.

Şirince Rum Köyü mü?

Selçuk’un 8 km doğusunda bulunan ve 1922’ye kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince köyü bir mübadele köyüdür. Nüfusun birkaç Türk-Müslüman memur dışında Rum olması, bu yıllarda kültür ve gelenekte birlik yaratmıştır.

Şirince’de ne alınır?

Şirince’den kendinize ve sevdiklerinize Kapalıçarşı’dan bir şeyler almadan dönmemenizi öneririz. Şirince’de ne alınır diye sorarsanız size mürver şurubu, zeytinyağı ve incir öneririz.

Kıyamet ne zaman kopacak Şirince?

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık’ta gerçekleşecek. İzmir’in Şirince köyü, 21 Aralık’ta gerçekleşecek kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyor.

Şirince’yi kim meşhur etti?

Türkiye’yi ve dünyayı, İzmir’in antik Rum köyü Şirince’yi tanıtan, ancak inşa ettiği binalar nedeniyle birbiri ardına dava konusu olan Sevan Nişanyan’la Emre Ertani konuştu.

Şirince nereli?

Seren Şirince, 15 Mart 1991’de İzmir’de doğdu. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Şirince, oyunculuk kariyerine 2012 yılında yayınlanan “Araf Zamanı” adlı televizyon dizisiyle başladı.

Şirince kalabalık mı?

Şirince köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyde yaşayanların sayısı yaklaşık 500’dür. Hafta sonları ve yaz aylarında ziyaretçilerle birlikte mevsimsel nüfus artmaktadır.

Şirince’de ne alınır?

Şirince’den kendinize ve sevdiklerinize Kapalıçarşı’dan bir şeyler almadan dönmemenizi öneririz. Şirince’de ne alınır diye sorarsanız size mürver şurubu, zeytinyağı ve incir öneririz.

Şirincenin hangi yemeği meşhur?

Büyüleyici atmosferi ve köyün en meşhur yemeği olan kabak çiçeği dolması ile herkesi büyüledi.

Şirince şarap ne kadar?

Şirince’de üretilen şaraplar hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmektedir. Şirince’de üretilen şarapların fiyatları şarabın kalitesine, çeşidine, türüne ve yılına göre değişmektedir. Genel olarak Şirince şaraplarının fiyatları 200 ile 500 TL arasında değişmektedir.

Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?

En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir