Cezayir menekşesi ne zaman ekilir?
Periwinkle tohum ekerek veya fide dikerek çoğaltılabilir. İlkbahar ayları ekim için uygundur. Yıl boyunca fide dikmek için herhangi bir dönemi seçebilirsiniz.
Menekşe çiçeği ne zaman dikilir?
Çiçek rengi: Birçok rengi vardır: mavi, mor, kırmızı, beyaz ve sarı. Işık gereksinimleri: Tam gelişme ve çiçeklenme için güneşli yerler seçilmelidir. Gölgeli yerlerde zayıf kalır. Dikim zamanı: Sonbahar, ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açan türlere göre çiçek yataklarına dikilir.
Cezayir menekşesi çok yıllık mı?
Morfolojisi. Küçük deniz salyangozu, 80 cm’ye kadar uzunlukta ince rizomlu, sürüngen formlu, çok yıllık otsu bir bitkidir.
Cezayir menekşesi Saksıda yetişir mi?
Tüm büyük çiçekli periwinkle fidelerimiz kökleri sağlam saksılarda gönderilir. Saksıdaki fideler 12 ay boyunca ekilebilir. Ayrıca saksıda da yetiştirilebilir.
Cezayir menekşesi güneş sever mi?
Çevre: Periwinkle doğrudan ve dik güneş ışığını sevmese de aydınlık ve aydınlık ortamları sever. Bu nedenle mümkünse bahçenizin veya balkonunuzun yerini iyi aydınlatılmış ancak doğrudan ve aşırı güneş ışığına maruz kalmayan bir yer seçmelisiniz.
Bahçe menekşesi ne zaman ekilir?
Çoğu bölgede, tohumları doğrudan bir kaba veya yaz sonu veya sonbahar başında toprağa ekerek bir menekşe yetiştirebilirsiniz. İyi bir çimlenme oranı, hızlı büyüme ve sağlıklı tohum elde etmek için sertifikalı tohum satın almalısınız.
Menekşe bahçeye dikilir mi?
Menekşeler doğada uygun koşullar altında kendiliğinden yetişebilen, saksı bitkisi olarak evlerde, bahçelerde ve balkonlarda sıkça kendine yer bulan süs bitkileridir.
Cezayir menekşesi nasıl çoğaltılır?
Periwinkle’ın çoğalması için çok fazla çaba gerekmez. Bitki köklerini yere koyar ve yerde yeni çiçekler oluşturur. Sürgünleri kolayca köklenir ve 15 cm yüksekliğe ulaşır. Açık yeşil yaprakları yaklaşık 4 cm uzunluğundadır.
Menekşe kaç günde çimlenir?
-Tohumlar toprağa çok derin gömülmemeli, yaklaşık 1 cm derine ekilmelidir. -Tohumlar 7-21 günde çimlenir. -Çimlendireceğiniz toprak hafif nemli olmalı, çok sulu olmamalıdır. -Işık alan yerlerde çimlendirilmelidir.
Cezayir menekşesi diğer adı nedir?
Periwinkle’ın bir diğer adı da vinca’dır. Küçük periwinkle (Vinca minor) Türkiye’de yetişir. Orta periwinkle (Vinca difformis) Büyük periwinkle (Vinca major) Türkiye’de yetişir.
Cezayir menekşesi ne renktir?
Mor, leylak ve beyaz çiçekleri vardır. Taç yaprakları beş parçadan oluşur. Ilıman iklimlerde, nemli ve aydınlık yerlerde gelişir. Toprağı besin açısından zengin olmalıdır.
Cezayir menekşesi mevsimlik mi?
İnce, sürüngen kök sapları olan, 80 cm uzunluğa kadar çıkabilen, yaprakları yaz-kış dökülmeyen, karşılıklı dizilmiş çok yıllık otsu bitkilerdir.
Cezayir menekşesi nasıl dikilir?
Sarmaşık/rozet çiçeklerinin dikimi 30-45 cm aralıklarla yapılmalıdır.
Cezayir menekşesi zehirli mi?
Dikkat. Yüksek dozlarda zehirlidir. Kabızlık çeken herkes bundan uzak durmalıdır.
Menekşe sıcak mı sever soğuk mu?
Menekşe çiçeği tropikal bir bitki olduğundan ülkemizin her yerinde sorunsuz bir şekilde yetiştirilebilir. Ayrıca 14 ile 26 derece arasındaki sıcaklıklarda asla yetiştirilmez.
Cezayir menekşesi mevsimlik mi?
İnce, sürüngen kök sapları olan, 80 cm uzunluğa kadar çıkabilen, yaprakları yaz-kış dökülmeyen, karşılıklı dizilmiş çok yıllık otsu bitkilerdir.
Afrika menekşesi hangi ortamı sever?
Afrika menekşeleri için en iyi ortam, doğrudan güneş ışığı olmayan aydınlık bir ortamdır, çünkü güneş ışığı yapraklara doğrudan vurursa yanabilir. Sıcaklık açısından 18 ila 24 °C arasındaki bir ortam idealdir. Ancak, onu ani sıcaklık değişikliklerinden korumalısınız.
Cezayir menekşesi nasıl bakılır?
Periwinkle doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Bu nedenle güneş ışığının dik açıyla geldiği ortamlardan uzak tutmalısınız. Bu çiçek güneş ışığından hoşlanmasa da aydınlık alanları sever. Ilıman iklimleri sever ancak aynı zamanda soğuğa dayanıklı bir bitkidir.
Afrika menekşesi kaç günde bir sulanır?
Afrika menekşesinin kaç günde bir sulanması gerektiği sorusu, bitkinin bakımıyla ilgilenenler için çok önemlidir. Genel olarak, tüm su emildiğinde ve toprak yüzeyi kuruduğunda sulama yapılması önerilir. Bu, kışın haftada bir, yazın ise haftada iki kez sulama anlamına gelir.