Denetçi belgesi ne kadar maaş alır?
Verilere göre; Ülkemizde 5-9 yıl ve 10 yıldan fazla kıdeme sahip bir denetçi deneyimli olarak kabul edilebilir. 2024 verilerine göre 5-9 yıl kıdeme sahip bir denetçinin ortalama maaşı 42.600 TL’dir. Kıdemli bir denetçinin ortalama en yüksek maaşı ise 44 TL’dir.
Denetçi nerelerde çalışır?
Denetçiler genellikle büyük muhasebe firmalarında veya kurumsal denetim departmanlarında çalışırlar. Ayrıca bağımsız olarak veya özel şirketlerde de çalışabilirler. Denetçiler şirketlerin iç işleyişine dair ayrıntılı bir anlayışa sahip olmalıdır.
Denetçi belgesi ücreti ne kadar?
Bu işlem, belgeler tamamlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Yapı Denetim Komisyonu’na teslim edildikten sonra yapılır. Vize ücreti: 300 TL.
Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
– Esas olarak 3 yıl olarak belirlenen başvuruya ilişkin mesleki eğitim süresini tamamlamış olmanız gerekir. KGK tarafından onaylanmış bir denetçide fiilen 2 yıl çalışmış olmanız gerekir. – Veya 11 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Denetçi olmak için hangi bölüm?
Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı, üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden diploma alarak cevaplanabilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.
Kimler yapı denetçisi olabilir?
Bu kuruluşların tüm ortaklarının mimar ve mühendis olması zorunludur*. *Bir yapı denetim firmasının ortağı olmak için mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği veya elektrik mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olmak gerekir.
Kimler denetçi olabilir?
Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.
Denetçi sınavına kimler girebilir?
Dolayısıyla, denetçi olarak 4 yıl çalışmış bir kişi, daha sonra 8 yıllık sürenin %20’si (1,6 yıl) meslek mensubu, araştırma görevlisi, yönetici veya daha üst kademelerde çalışmışsa aday belirleme sınavına girmeye hak kazanır.
Kaç çeşit denetçi vardır?
Denetçiler, bağımsız ve mesleki uzmanlığa sahip kişilerdir. Üç tür denetçi vardır: bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi.
Denetçi belgesi kaç yıl geçerli?
Denetçi belgesi kaç yıl geçerlidir? Denetçi belgelerinin vize işlemleri 5 yılda bir yapılmaktadır.
Bağımsız denetçiler ne kadar kazanır?
Bağımsız denetçiler için en düşük maaş 2.000 920 TL, en yüksek maaş ise 6.000 880 TL’dir. Bağımsız denetçi olarak çalışan kişiler kariyerlerinde ilerledikçe maaş miktarları da buna göre değişmektedir.
Denetçi belgesi sağlık raporu nereden alınır?
Yapı denetimi için sağlık raporu nereden alınır sorusunun cevabını Çalışma ve Sosyal Sigortalar Kurumu ile Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş OSGB kuruluşlarındaki iş yeri hekimlerinden alabilirsiniz.
Mali müşavir olmadan denetçi olunur mu?
Bağımsız denetçi olmak için CPA lisansına gerek yoktur. Bağımsız denetçi olmak için, yukarıda bahsettiğimiz ilgili alanlardaki ekonomi, finans, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyaset bilimi gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; ilgili bağımsız denetçi sınavlarına başvurabilirler.
İç denetçilik sınavı 2024 ne zaman?
30 Nisan 2024 tarihinde yapılacak e-Bağımsız Denetçi sınavına kayıt belgenizi yazdırmak için buraya tıklayınız.
Nasıl baş denetçi olunur?
Baş denetçi; Lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya mühendislik fakültelerinden mezun olup baş denetçi olarak eğitim almış ve belirli bir süre bu görevde deneyim kazanmış kişidir. Denetçiler danışmanlık hizmeti verebilir veya kurumlar bünyesinde çalışabilirler.
İç denetçiler ne kadar maaş alır?
İç denetçilerin en düşük ortak maaşı 49 bin TL, en yüksek ortak maaşı ise 175 TL’dir.
Denetleyici ne kadar maaş?
Denetçi pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 52.589 TL iken, 2023 yılında bu ortalama 43 TL olacak.
Bağımsız denetçiler ne kadar kazanır?
Bağımsız denetçiler için en düşük maaş 2.000 920 TL, en yüksek maaş ise 6.000 880 TL’dir. Bağımsız denetçi olarak çalışan kişiler kariyerlerinde ilerledikçe maaş miktarları da buna göre değişmektedir.
Devlette denetçi nasıl olunur?
Denetçi olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitimi tamamlamak gerekir. Ülkede denetçi olmak isteyen kişiler için gereken süre daha uzundur çünkü Kamu Hizmeti Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) geçmeleri gerekir. Sınava hazırlık ve sınavdan sonra atanma genellikle 1-2 yıl sürer.