Külleme hastalığına hangi ilaç iyi gelir?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Bitkilerde küllemeye ne iyi gelir?
Sistemik fungisitler külleme hastalığına karşı iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz.
Külleme hastalığı neden oluşur?
Toz halinde küfün patojeni, düşen yapraklarda ve hastalıklı bitki kalıntılarında kışlayan bir mantardır. Hastalık ilkbaharda gelişmekte olan yapraklarda, gövdelerde ve sürgünlerde kendini gösterir. Hastalık rüzgarla bulaşır ve bitkiden bitkiye yayılır.
Domateste külleme hastalığına ne iyi gelir?
BASF ürünleriyle külleme hastalığına (Leveillula taurica) karşı çözümler sunabileceğinizi biliyor muydunuz? Activus® külleme hastalığına karşı mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine uygulama, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün bırakılarak dekara 60 ml dozda yapılmalıdır.
Külleme ilacı hangi ayda atılır?
Hastalık bahçede ilk kez ortaya çıkıyorsa, belirtileri fark ettiğiniz anda ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık daha önce gözlemlendiyse, ilk ilaçlama yapraklar normal boyutuna ulaştığında ve sürgünler 25-30 cm boyuna geldiğinde, yani ekim dönemi olan nisan ayının sonunda yapılmalıdır.
Çiçeklerde oluşan beyaz pamukçuk nasıl geçer?
Tedavi yöntemi: Hastalık nemli ortamlarda gelişen mantarlardan kaynaklandığı için, yetkili bir satıcıdan satın alabileceğiniz bir mantar ilacı ile bitkinizi ilaçlayın. Yaprakların ıslak veya nemli kalmamasına dikkat edin. Hastalıkla mücadele ederken, bitkilerinizi sabahleyin sulayın.
Çiçeklerde küllenme neden olur?
Toz halinde küf, bitkilerde yaygın olan ve özellikle nemli ortamlarda yayılan bir mantar hastalığıdır. Genellikle bitkilerin yapraklarında beyaz veya gri, pudramsı bir toz tabakası olarak görülen lekeler halinde kendini gösterir.
Topraktaki mantar nasıl yok edilir?
Çözüm: Mantarın gelişimi, doğru miktarda tohum kullanılarak, tohum yatağının uygun şekilde hazırlanması ve bitkinin gelişimi için uygun bir ortam yaratılarak önlenmelidir. Hastalık ortaya çıktığında, özellikle geceleri sulama durdurulmalı ve uygun mantar ilaçları uygulanmalıdır. İlaçlama, bir hafta aralıklarla en az üç kez tekrarlanmalıdır.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® hasadınızı külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasından korur! Activus®, bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Topas ilacı nerelerde kullanılır?
Bağlarda külleme hastalığıyla mücadelede, güllerde, domateslerde (sera), biberlerde (sera), salatalıklarda (sera), patlıcanlarda (sera), tütünde ve çileklerde önerilir. Bağda ilaçlama her zamanki gibi ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, yani çiçeklenmeden önce başlatılır.
Taflan yaprakları neden sararır?
Patojenik mantar başlangıçta yapraklarda zeytin yeşili ila kahverengi lekelere neden olur (resimde). Daha sonra lekeler siyaha döner. Hastalık şiddetli olduğunda yapraklardaki leke sayısı artar ve yaprakların sararması ve dökülmesi görülür.
Bitki yaprakları neden beyazlar?
Toz halinde küf, bitkileri etkileyen bir mantar hastalığıdır. Bu hastalık genellikle bitkilerin yapraklarında beyaz veya gri tozlu tortular olarak görünen mantar sporları yoluyla kendini gösterir. Toz halinde küf hastalığına birkaç farklı mantar türü neden olur.
Külleme ilaçları nelerdir?
Buconazole bitkisinin adını bulun11 satır daha
Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?
Meyve ve domates saplarının hastalıklarından biri olan bu hastalığa karşı etkili bir kimyasal mücadele yöntemi yoktur. Önleme için temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hastalıklı bitkilerin imhası ve ürün rotasyonu önerilir.
Domateste dip çürümesi neden olur?
Domates meyvelerinin alttan çürümesi, dolaylı olarak hücrelere yeterli miktarda kalsiyum elementinin taşınamamasıyla ilişkilidir. Meyvenin yeterli kalsiyumu emememesi, topraktaki bu elementin eksikliğinden kaynaklanabilir.
Üzüm külleme ilacı hangisi?
FULLPAS 100 EC (penconazole 100 g/L) bitki tarafından emilir ve uygulamadan kısa bir süre sonra yapraklara dağılır. Bu nedenle uygulamadan kısa bir süre sonra düşen yağmura karşı hassas değildir.
Topas külleme ilacı nasıl kullanılır?
Sezon boyunca 3-4 kez düzenli uygulama ile etkisi görülür. Bu ilaçlar sprey olarak da kullanılır. Yetiştirdiğiniz bitkilerin veya sebzelerin sağlıklı olduğundan emin olmak için bu ilaçlar tercih edilmelidir. Daha düzgün büyüme ve yayılma sağlamak için bahçelerinize gerekli ilaçları uygulayabilirsiniz.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® hasadınızı külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasından korur! Activus®, bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Bağda külleme hastalığı nedir?
Bağda külleme (Cenk): Asmanın yapraklarına, çiçeklerine, sürgünlerine ve tanelerine zarar verir. Hastalıkla enfekte olan yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, kül serpilmiş gibi göründüğü ve tanelerin zamanla patladığı görülür. Kamışların hastalanmasına ve önemli miktarda ürün kaybına neden olur.